Dimineața cu aroma de cafea
și povesti minunate 

 ♧Istoria cafelei♧


Istoria cafelei dateaza de mai mult de 1000 de ani, fiind consumata in Orientul Mijlociu de toate paturile sociale inca din vechime. La inceput cafeaua nu a fost considerata bautura ci aliment. Legenda spune ca aceasta planta a fost descoperita intamplator de un pastor etiopian care a observat ca animalele sale dupa ce consumau aceste plante deveneau agitate. Cert este ca originea cafelei se afla pe continentul african, intr-o zona a Etiopiei cunoscuta sub numele de "Kaffa" de unde se raspandeste in Yemen, apoi in Arabia si Egipt si chiar in India. 
♧Cafeaua a intrat in Europa in urma cu trei secole prin portul Venetia, fiind adusa de
 negustorii arabi. 



1.Cafeina nu este principalul compus amar din cafea. Antioxidanții îi dau gustul amar.

2.Cafeaua abundă în vitamine. Multe dintre ele se pierd prin prăjire, dar rămân vitamine ca: B1, B2, B5, dar și minerale ca magneziul sau potasiul.

3. Cafeaua decafeinizată conține cafeină. În urma procesului de decofeiniziare, cofeina nu-i extrasă decât în proporție de 97-98%. Așadar, dacă bei prea multă cafea „decaf” este egal cu a bea o cafea normală.

4.În decafeinizare a cafelei se folosesc substanțe chimice. Bobele sunt aburite astfel încât cafeina dizolvată se ridică la suprafață, iar apoi se spală cu ajutorul unui solvent organic (clorură de metilen).

5.Cafeaua neagră fără zahăr sau alte ingrediente ca laptele sau frișca nu conține calorii.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Book